Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ



Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνει τη φωνή της με τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες του κλάδου επισιτισμού – τουρισμού που διεκδικούν την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων και εποχικών εργαζομένων.
Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου, που μόνο το 2016 είχαν έσοδα 17 δις ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους γιατί θέλουν ακόμα περισσότερα κέρδη. 
Και μεγαλύτερα θύματα αυτής της εκμετάλλευσης είναι οι γυναίκες εργαζόμενες τους κλάδου, που εργάζονται με τις χειρότερες συνθήκες και τους μικρότερους μισθούς. Αυτές είναι που τα «δουλεμπορικά» τις νοικιάζουν για ψίχουλα στους μεγαλοκαρχαρίες των ξενοδοχείων και επισιτιστικών μονάδων, χωρίς να δικαιούνται επιδόματα αργιών, νυχτερινών, γάμου κλπ. Σε καθεστώς γαλέρας και σε μόνιμη ομηρία οι χιλιάδες εργαζόμενες του κλάδου που τους έχουν αφαιρέσει στην πράξη το δικαίωμά τους να αμείβονται σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Η ΟΓΕ συμπαραστέκεται στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του τουρισμού, επισιτισμού και catering που διεκδικούν τα αυτονόητα: την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και μέτρα προστασίας των άνεργων και εποχικών εργαζομένων και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν την Τετάρτη 25 Γενάρη 2017, Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης των σωματείων, στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα 3μμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας. 


Αθήνα, 23/1/2017
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου