Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τιμάμε την Πρωτομαγιά στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες

Δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα από συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές. Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη μεθαυριανή απεργία

Με καθημερινές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις προετοιμάζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την απεργία της 1ης Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 76 πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ. Για σήμερα, Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί οι εξής πρωτοβουλίες από συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές:
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου έχουν κηρύξει στάση εργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα σωματεία για εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς.
Τα παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης, στις 7 μ.μ. Επίσης, το παράρτημα της Ελευσίνας διοργανώνει εκδήλωση στο στέκι εργαζομένων (Νικολαΐδου 9, πεζόδρομος), στις 4.30 μ.μ. και το παράρτημα της Αθήνας στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος), στις 6.30 μ.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης καλεί σε εκδήλωση, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.
Το παράρτημα Κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου καλούν σε εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1).
Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στο Στέκι Εργαζομένων (Πατησίων 252) στις 7 μ.μ., με συζήτηση, βιντεοπροβολή και έκθεση φωτογραφίας.
Η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο «Vodafone» και η Λαϊκή Επιτροπή 3ου Διαμερίσματος Αθήνας πραγματοποιούν εκδήλωση στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, Πετράλωνα), στις 6 μ.μ.
Εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ και ομιλία από τη Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, στις 7.00 μ.μ, στην αίθουσα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών (Πηλέως 56).
Εκδήλωση με ομιλία και προβολή της ταινίας «Ματωμένη Αμερική» από την Επιτροπή Αγώνα Αλίμου στο στέκι της (Δωδεκανήσου 59).
Στου Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένιας, στις 7.00 μ.μ. εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής, με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μπαλλού, στέλεχος του ΠΑΜΕ.
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας πραγματοποιεί εκδήλωση «μνήμης και τιμής» για τον Παναγιώτη Καπνιστή στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Βέτλανς».
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση με ομιλία και μουσικό σχήμα στις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ.
Το Εργατικό Κέντρο Αρτας οργανώνει προβολή DVD στα γραφεία του, στις 8 μ.μ.
Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο καλεί σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Σημαντικοί Απεργιακοί Αγώνες από το παρελθόν και το παρόν», στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας. Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος ο Γιώργος Ευθυμιάδης, εκπρόσωπος των απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ο Κώστας Βογιατζής, μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Νon omnis moriar».
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» προβάλλουν το ντοκιμαντέρ «Non omnis moriar», αφιερωμένο στην απεργία στη Χαλυβουργία, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας.
Στη Ρόδο, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία, στις 7 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου