Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΕΒΕ για το Πανελλαδικό Συμβούλιο - 902.gr

Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΕΒΕ για το Πανελλαδικό Συμβούλιο - 902.gr

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ σχετικά με τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19 Απρίλη αναφέρει: «Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τοπικές και κλαδικές γραμματείες, πρόεδροι σωματείων, ομοσπονδιών, αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται σε επιτροπές αγώνα. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Κατά τις εργασίες της συνεδρίασης:

1) Εκτιμήθηκε η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής παρά την κυβερνητική εναλλαγή στις 25/1. Η θωράκιση και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων δεν χωράει πλάι - πλάι με την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων. Μόνος δρόμος η πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η προοπτική και ενδυνάμωση της Λαϊκής Συμμαχίας.

2) Επιβεβαιώθηκαν τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη δουλειά της ΠΑΣΕΒΕ καθώς επίσης και δυσκολίες που διαπιστώνονται στην ανάπτυξη της δράσης.

3) Καθορίστηκε σαν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ετοιμότητα που πρέπει να έχουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ (κλαδικές και τοπικές γραμματείες, ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις ΕΒΕ, επιτροπές αγώνα) μπροστά σε κάθε μορφή και περιεχόμενο που θα αποκτήσουν οι επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

4) Επιβεβαιώθηκαν τα μέτωπα πάλης που έχουν ήδη καταληχθεί και το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιό τους σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

5) Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται τα σωματεία και οι ομοσπονδίες. Η λειτουργία τους, το πλαίσιο πάλης τους και η στόχευσή τους για ακόμη μαζικότερες διαδικασίες. Υπάρχει ανάγκη μόνιμης και σταθερής προσπάθειας για την αναλυτική ενημέρωση των αυτοαπασχολουμένων για τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στη ζωή του αυτοαπασχολούμενου. Η ανάγκη για δράση και διαμόρφωση εμποδίων στην εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή, ευρωενωσιακή, κυβερνητική πολιτική.

6) Εκτιμήθηκε η δράση των συμβιβασμένων δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ αλλά και ομοσπονδιών στις νέες συνθήκες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Της προσπάθειας που έχει ήδη ξεκινήσει για ακόμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση και εκμαυλισμό του κινήματος, η προσαρμογή του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις νέες συνθήκες. Η προσπάθεια σε τελευταία ανάλυση αποδοχής των απωλειών, με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Η δημιουργία κλίματος εφησυχασμού, αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών, μιας και είναι φανερό ότι είτε στη "σύγκρουση", είτε στο "συμβιβασμό" της κυβέρνησης με τους "θεσμούς" οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν ξανά.

7) Η 1η Μαΐου είναι ο πρώτος σταθμός στη δράση μας. Το Πανελλαδικό Συμβούλιο κατέληξε σε ανακοίνωση που θα τεθεί για συζήτηση σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους να διαδηλώσουν την 1η Μαΐου μαζί με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που μας αφανίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου