Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο πνεύμονας οξυγόνου μεταμορφώνεται σε τσιμεντοπαιχνιδούπολη .Δενδροποτάμου : "ανάπλαση πάρκου"


ΠΡΙΝ

 -Η προστασία του περιβάλλοντος είναι 
καθήκον κάθε πολίτη-


ΤΩΡΑ
Είναι γνωστό πια ότι καθημερινά το περιβάλλον ζωής μας υποβαθμίζεται από μια σειρά παράγοντες που το ρυπαίνουν, το υποβαθμίζουν, το δηλητηριάζουν το καταστρέφουν. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν σχέση με το ότι η οικονομία αναπτύσσεται όχι για να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες αλλά για να αυξάνουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
 Έτσι ρυπαίνουν χωρίς να παίρνουν μέτρα προστασίας αφού τα μέτρα κοστίζουν και αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Φτιάχτηκαν πόλεις τέρατα με την αντιπαροχή των εργολάβων και καταστράφηκε κάθε ελεύθερος χώρος φυσικού περιβάλλοντος.
ΠΡΙΝ
Μέσα στην γενική υποβάθμιση έρχεται να προστεθεί και η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής η οποία κόβει και τα τελευταία δέντρα που έχουν απομείνει στο δήμο για να πραγματοποιήσει έργα που τελικά αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής στα όρια Μενεμένης Αμπελοκήπων και Ευόσμου και δασύλλια που αποτελούσαν μικρό πνεύμονα στην περιοχή τα αποψιλώνει.
Αντί να κυριαρχήσει το δόγμα κανένα δένδρο δεν κόβεται πολλά νέα φυτεύονται κυριαρχεί το δόγμα έργα να γίνονται λεφτά να μοιράζονται στους εργολάβους και το περιβάλλον
 « Στάχτη και μπούρμπουλη».
Τα προγράμματα αυτά της Ευρωπαϊκής Ενωση με βάση τα οποία γίνονται τέτοια έργα είναι
ΠΡΙΝ
λεφτά των εργαζομένων που μοιράζονται και στους δήμους αλλά που δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης, ώστε και ανάπτυξη να υπάρχει και το περιβάλλον να προστατεύεται και να ικανοποιούνται και οι λαϊκές ανάγκες. Είναι προγράμματα που προσφέρουν ανάπτυξη αλλά ανάπτυξη κερδών σε επιχειρηματίες σε εργολάβους αγνοώντας ότι ανάπτυξη χωρίς να έχει σαν κέντρο την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων είναι καταστροφή, είναι διασπάθιση του πλούτου που παράγεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
ΠΡΙΝ
Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει το εν λόγω πρόγραμμα για την ανάπλαση της περιοχής που στο όνομα της ανάπλασης κατέστρεψε προηγούμενα γηπεδάκια που είχαν πολλά δένδρα για να κάνει νέα γηπεδάκια με πολύ μπετόν και λιγότερα δέντρα. Που κατεδάφισαν ακόμη και θεατράκι που υπήρχε στο όνομα του πολιτισμού τους, που ένα φυσικό έδαφος και περιβάλλον αντικαταστάθηκε από ένα τεχνικό.
Λεφτά να κινούνται προς τους εργολάβους και ας τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων καθημερινά με χαράτσια, με μειώσεις μισθών συντάξεων , με ανεργία.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης , της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της δημοτικής αρχής που υπερασπίζεται με πάθος αυτή την πολιτική.

ΤΩΡΑ
Οι έννοιες όταν πρόκειται να κερδίσουν ιδιωτικά συμφέροντα χάνουν το νόημά τους. Ανάπλαση της περιοχής ονομάζουν το έργο που καταστρέφει φυσικό περιβάλλον. Ρωτάμε : Γιατί η ανάπλαση
δεν προστατεύει το ήδη υπάρχον φυσικό περιβάλλον και να γίνουν επιπλέον δενδροφυτεύσεις
για να ενισχυθεί , αλλά ανάπλαση να εννοείται το έργο που θα υποβαθμίσει αυτό το φυσικό περιβάλλον; Γιατί τα χρήματα αυτών των έργων δεν προσανατολίζονται σε άλλα που έχουν ανάγκη οι πολίτες και διασπαθίζονται έτσι. Δηλαδή καταστρέφουμε γήπεδα για να φτιάξουμε γήπεδα.;
Πολλά λεφτά δόθηκαν σε ιλουστρασιόν χαρτιά που παρουσίαζαν τα προγράμματα των παρατάξεων προεκλογικά όπου κυριαρχούσαν οι προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά όλα ξεχάστηκαν την επομένη από την παράταξη του δημάρχου.
Το περιβάλλον είναι συλλογικό αγαθό και όταν μπαίνουν ιδιωτικά συμφέροντα το συλλογικό αγαθό τσαλαπατιέται από το ατομικό συμφέρον.Οι εργαζόμενοι πρέπει να παρακολουθούν που πάνε εκατομμύρια ευρώ μέσα από έργα αμφιβόλου σκοπού την ώρα που η ζωή τους καταστρέφεται.
ΤΩΡΑ
Την κοπή δέντρων την σταμάτησε η κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής και ο φόβος του πολιτικού κόστους που θα έχει η δημοτική αρχή . 
Χρειάζεται αυτή η λαϊκή κινητοποίηση να είναι συνεχής, να παρακολουθεί ότι αλλάζει τη ζωή προς το χειρότερο και να παρεμβαίνει αποφασιστικά. Δικά μας (των εργαζομένων) είναι τα λεφτά και θέλουμε ανά πάσα στιγμή αυτά ναοδηγούνται σε έργα που λύνουν προβλήματα και όχι σε έργα που υποβαθμίζουν τη ζωή μας.

                                       


                                Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης


                







                                 





                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου