Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους




Ανεβάζοντας ρυθμούς, το ΠΑΜΕ και οι άλλες δυνάμεις της κοινωνικής Συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ) ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στην τελική ευθεία, στόχος είναι η μαζικότερη δυνατή συμμετοχή με πλατύ άνοιγμα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, ώστε η κινητοποίηση να αποτελέσει εφαλτήριο για την παραπέρα οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
Στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες, με υποσχέσεις περί «χαλάρωσης» των επώδυνων μέτρων, αλλά και την επιχείρηση άλλων πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να παγιδεύσουν το λαϊκό κίνημα, παραπέμποντας τη λύση των προβλημάτων στις επόμενες κάλπες και καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης, το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει μόνο μία διέξοδο: Με την αυτοτελή οργάνωση των δικών του ταξικών αγώνων, την πλατιά ενότητα της εργατικής τάξης και τη Λαϊκή Συμμαχία, να περάσει στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να παλέψει για ριζικές ανατροπές.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν στα παραμύθια της κυβέρνησης. Μπροστά τους έχουν μια νέα αντιλαϊκή θύελλα μέτρων. Η επίθεση στα δικαιώματά τους, σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο απ' αυτά, δεν πρόκειται να ανακοπεί. Η κατάσταση της εργατικής τάξης θα συνεχίζει να χειροτερεύει όσο παραμένει κυρίαρχη η στρατηγική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που την υπηρετεί.
Δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό χωρίς ανασύνταξη του κινήματος και ένταση των ταξικών αγώνων. Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς σκληρή ταξική πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική τους εξουσία. Μόνο στο έδαφος αυτών των αγώνων, ενάντια στην εργοδοσία, την πολιτική της κυβέρνησης και τη στρατηγική της ΕΕ, με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών και της νεολαίας, μπορεί να ανακοπεί η επίθεση, να δημιουργήσει ο λαός τις προϋποθέσεις για να δει προκοπή.
Τέλος σε παλιές και νέες αυταπάτες
Τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Το ξεπέρασμα της κρίσης φαίνεται πως απομακρύνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της αστικής τάξης στην ΕΕ. Η ανεργία δεν ανακόπτεται, παρά τις στατιστικές αλχημείες. Ετοιμάζουν νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, προχωρούν σε αποψίλωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, σε παραπέρα συρρίκνωση της Πρόνοιας, που επιχειρούν να της δώσουν τη χαριστική βολή με το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η περικοπή των μισθών και η «ευέλικτη απασχόληση» έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Στο Παρίσι, στα διαβούλια με την τρόικα, τίθενται αυτήν τη βδομάδα ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, το ασφαλιστικό, η απελευθέρωση των απολύσεων.
Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με το φούντωμα της φορολεηλασίας, τα χαράτσια στη λαϊκή στέγη και τη μικρή ιδιοκτησία, ο εξοβελισμός των αυτοπασχολούμενων από την αγορά και ο ξεριζωμός των αγροτών από τα χωράφια τους θα ενταθούν, όχι γιατί εφαρμόζεται «λάθος πολιτική» αλλά γιατί μόνο μια τέτοια πολιτική μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες απρόσκοπτης ανάπτυξης των μονοπωλιακών ομίλων, την παραπέρα συγκέντρωση του κοινωνικού πλούτου σε ακόμα λιγότερα χέρια.
Δεν αρμενίζει στραβά η κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική, όπως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό πολιτικές δυνάμεις όλων των αποχρώσεων στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Στραβός είναι ο «γιαλός» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στο έδαφος του οποίου δεν μπορεί να χωρέσει η κερδοφόρα δράση των μονοπωλίων και ταυτόχρονα οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να τελειώνουν με τις παλιές και τις νέες αυταπάτες. Να τελειώνουν με την αναμονή και τη λογική των εύκολων λύσεων. Τέτοιες ούτε υπήρξαν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Μόνο στο συλλογικό αγώνα, με οργάνωση και αποφασιστικότητα, με ταξική στόχευση, με Λαϊκή Συμμαχία και αλληλεγγύη, ιδιαίτερα στους άνεργους που δοκιμάζονται σκληρά, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής Συμμαχίας, μέσα από τις ταξικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές μπορεί ο λαός να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, αν ο ίδιος γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Αυτήν τη δύσκολη και αναγκαία πορεία πρέπει να σηματοδοτήσει το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα δράσης της κοινωνικής Συμμαχίας από την επόμενη κιόλας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου