Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΕ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA» Απαιτούν συνεδρίαση της Διοίκησης και πρόγραμμα δράσης

http://www.rizospastis.gr/
«Η τακτική της απραξίας δίνει χρόνο στην εργοδοσία», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση
Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Διοίκησης του σωματείου Εργαζομένων σε «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA» απαιτούν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, με αίτημα να καταρτιστεί πρόγραμμα δράσης απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας που κλιμακώνεται.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συνδικαλιστές Μουσταφά Αχμετ, μέλος Κεντρικής Διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου, Τζιώνας Ηλίας, μέλος Κεντρικής Διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου, Τσίγκας Πέτρος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Τρικάλων, Ράπτης Κώστας, ταμίας Παραρτήματος Μαγνησίας, Κούζογλου Γιώργος, Μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, Κουτρούλη Ελένη, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Αττικής και Λέκκος Γρηγόρης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Αττικής.
Υπενθυμίζουν τα πλήγματα που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι, την ίδια στιγμή που η εταιρεία γιγαντώνεται: Μειώσεις μισθών, περικοπή των επιδομάτων, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απολύσεις. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και εργοδότες δρομολογούν την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις, οι συνδικαλιστές ασκούν κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου: «Δεν μας βρίσκει σύμφωνους ο τρόπος που η πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης του σωματείου μας αντιμετωπίζει την επίθεση της εργοδοσίας. Δεν αρκούν οι γενικές καταγγελίες. Απαιτείται σχέδιο δράσης, αποφασιστικότητα, θέληση, οργάνωση. Δεν μπορεί να λειτουργεί πυροσβεστικά η διοίκηση του σωματείου στις όποιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Το αντίθετο, πρέπει να τις ενθαρρύνει, να τις συντονίζει, να τις γενικεύει.
Δεν πρέπει την ώρα που η εργοδοσία χτυπάει τους εργαζόμενους, η διοίκηση του σωματείου να έχει στραμμένο το μέτωπό της σε κάποιους εργαζόμενους, σε κάποια παραρτήματα που της ασκούν κριτική (...) Δεν είμαστε σύμφωνοι με τη λογική της αναμονής, χωρίς καμιά απάντηση. Χρειάζεται απάντηση οργανωμένη και συλλογική. Οσο δίνουμε περιθώριο στην εργοδοσία του Μαρινόπουλου χάνουμε χρόνο για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος.
Η τακτική της απραξίας δίνει χρόνο στην εργοδοσία. Ο Μαρινόπουλος πρέπει να πάρει απάντηση για τις μειώσεις - κόψιμο των επιδομάτων, τις απολύσεις, την εντατικοποίηση, την τρομοκρατία, τις δυσμενείς μεταθέσεις. Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να συνεδριάσει τώρα, να καταλήξει σε αγωνιστικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί παντού, στα παραρτήματα και τις γενικές συνελεύσεις των παραρτημάτων. Για να πάρουμε την υπόθεση της απάντησης στις αποφάσεις της εργοδοσίας στα χέρια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου