Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ανοιχτά μαγαζιά 52 Κυριακές το χρόνο


Μεγαλέμποροι και κυβέρνηση προχωρούν κανονικά στην οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, χτες υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση που προβλέπει την πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη.
Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της νέας ηγεσίας του υπουργείου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους για την ουσία του μέτρου, βάζοντας και βγάζοντας ορισμένες περιοχές από τη λίστα εκείνων όπου θα ισχύει η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο. Στα «απόνερα» της υπουργικής απόφασης συγκαταλέγεται η παραίτηση χτες του Β. Κροκίδη από την πολιτική επιτροπή της ΝΔ, με τη δικαιολογία ότι διαφωνεί τάχα με το μέτρο.
Στην πραγματικότητα, ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΕΕ διαφώνησε μόνο με τους όρους που θα προχωρήσει η απελευθέρωση στη λειτουργία των καταστημάτων, που γίνεται στο όνομα της εξυπηρέτησης των τουριστών. Το μέτρο με τις 52 Κυριακές προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και θα επαναξιολογηθεί την άνοιξη του 2015, με στόχο να γενικευθεί σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου