Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

«Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων»


«Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων»Κλείνουν σχολεία και προωθούν το «νέο» σχολείο, που χρειάζεται πολυδύναμες σχολικές μονάδες με λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά περισσότερα παιδιά μέσα στη τάξη. 
Είναι προκλητικοί ! ! !  Τα παιδιά μας δεν είναι ξεροί αριθμοί, δεν είναι μήλα για να τα στοιβάζουν σε τελάρα. Ζητάνε από τους Διευθυντές να υπολογίζουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε τάξη με κριτήριο το 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή Δημοτικού! 
Η εκπαιδευτική διαδικασία θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών μας. 
Οι πιθανότητες για ατυχήματα θα αυξάνονται λόγω έλλειψης χώρου . 
Τα παιδιά μας θα είναι εκτεθειμένα σε  νέους κινδύνους ασθενειών, σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει. Θυμίζουμε την εντολή από τους αρμόδιους φορείς για τουλάχιστον 2 τμ ανά μαθητή που έμπαινε την περίοδο της όξυνσης της γρίπης Η1Ν1….. Ακόμη θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων όριζε ως ελάχιστη απαίτηση για την αντισεισμική θωράκιση της σχολικής κοινότητας τα 2 τμ!
Με το κλείσιμο σχολείων θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η ήδη προβληματική μετακίνηση των μαθητών, αφού θα υποχρεούνται πολλά παιδιά να διανύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο!
Θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων για τους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα, με βάση τις χιλιάδες διαφαινόμενες συνταξιοδοτήσεις και τους μόλις 212 (!) διορισμούς (95 νηπιαγωγών, 17 δασκάλων και 100 καθηγητών όλων των ειδικοτήτων!) θα υπάρχουν χιλιάδες κενά καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς! Παράλληλα θα προωθούνται η απλήρωτη και η ελαστική εργασία για τους εκπαιδευτικούς  με αρνητικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα.
Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας!
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με τους συλλόγους και τις ομάδες της σε όλη τη χώρα, σε κάθε γειτονιά συντάσσεται με τον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών  και των μαθητών στον αγώνα  για να εμποδίσουμε το κλείσιμο σχολείων ή τμημάτων, για να ανατρέψουμε τη νέα αντιεκπαιδευτική πολιτική σε όλα της τα μέτωπα.
Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μορφωθούν, να έχουν χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.  Θέλουμε να τα δούμε να προοδεύουν.
 Να αρνηθούμε να συνθλίψουν και να στοιβάξουν τα μορφωτικά δικαιώματα, τις ψυχές και τα όνειρα των παιδιών μας στα αντιπαιδαγωγικά 30αρια τμήματα. Κανένα κλείσιμο σχολείου, καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές και όχι πάνω από 15 μαθητές για τα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η ΟΓΕ αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, μέσα σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου