Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Για την εξαγορά της «Αρβανιτίδης ΑΕ»:Το σωματείο καταγγέλλει ότι ο νέος εργοδότης «συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η νέα διοίκηση, ότι μέχρι 10 Ιούνη θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα (...) απολύει συναδέλφους, κλείνοντας πέντε καταστήματα, σε Βέροια, Σέρρες, Αλεξάνδρεια και Κοζάνη

«Η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ" από την "KARIPIDIS BROSS" και η συμφωνία δικαιόχρησης με τη "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ", έγινε σε μια περίοδο που πολλοί διεκδικούσαν μέρος ή και το σύνολο της επιχείρησης. Δεν έγινε σε καμία περίπτωση από αγάπη και συμπόνια για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις "τοπικές κοινωνίες".
Ηταν μια επιχειρηματική απόφαση ώστε η επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ", ξεπερνώντας το σκόπελο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να αποκτήσει 150 νέα σημεία πώλησης και όχι να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Σε καμία περίπτωση το συμφέρον της επιχείρησης και των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι το ίδιο και γι' αυτό η επιχείρηση συνεχίζει την αντεργατική της συμπεριφορά». Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ».
Το σωματείο καταγγέλλει ότι ο νέος εργοδότης «συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η νέα διοίκηση, ότι μέχρι 10 Ιούνη θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα (...) απολύει συναδέλφους, κλείνοντας πέντε καταστήματα, σε Βέροια, Σέρρες, Αλεξάνδρεια και Κοζάνη. 
Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, απολύοντας την αντιπρόεδρο του κλαδικού Σωματείου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ στην Κοζάνη.
Για τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρος ο στόχος της εταιρείας: Να κλείσει όσα καταστήματα δεν ενδιαφέρουν τη "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ", απολύοντας εργαζομένους πλήρους απασχόλησης με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, εργαζόμενους που τους θεωρούν βαρίδια, ώστε να μπορούν να τους αντικαταστήσουν με νέους ωρομίσθιους χωρίς δικαιώματα. Θα παλέψουμε ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας μας, συσπειρωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου