Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Διαλεγμένες ταινίες στην Πετρούπολη

«Το απαγορευμένο ποδήλατο»
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης, για 25η χρονιά, συνεχίζει να συμμετέχει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου. Διαλεγμένες με μεράκι, οι πιο αξιόλογες ταινίες της χρονιάς θα μας ταξιδέψουν, θα μας ψυχαγωγήσουν, αλλά και θα μας προβληματίσουν.
Το πρόγραμμα ανοίγει σήμερα Παρασκευή, 30 Μάη, με βραβευμένες ταινίες από το τελευταίο Φεστιβάλ Δράμας, 2013. Οι εξαιρετικές δημιουργίες του φεστιβάλ, παρατηρώντας τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής, προσπαθούν να περάσουν το δικό τους μήνυμα ζωής. Είσοδος ελεύθερη.
Την Κυριακή θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ» που διερευνά τις ρίζες του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τον καπιταλισμό και τα οικονομικά συμφέροντα στην εποχή της κατοχής, της δικτατορίας αλλά και του μνημονίου. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 2/6 και Τρίτη 3/6, 21.00 και 23.00, «To Απαγορευμένο Ποδήλατο», 2012. Σαουδαραβική ταινία σε σκηνοθεσία Χαϊφαά Αλ - Μανσούρ με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Αμπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ. Η δεκάχρονη Wadjda λαχταρά ένα ποδήλατο, κάτι που στην αυστηρή και απόλυτα ανδροκρατούμενη κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες. Πρόκειται για την πρώτη ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία, και μάλιστα από γυναίκα σκηνοθέτη. Συγκινητικό, λιτό και βαθιά ανθρώπινο.
Το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης θα συντροφέψει μελωδικά και φέτος στις 6, 13 και 20 Ιούνη, μισή ώρα πριν από την προβολή των ταινιών, ενώ θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιούνη παρέα με τη Φιλαρμονική του Δήμου.
Στις 23 και 24 Ιούλη, με αφορμή την επέτειο επανάστασης στην Κούβα, θα υπάρχει αφιέρωμα στους «Αγώνες των λαών» με την προβολή του ελληνικού ντοκιμαντέρ «Παλικάρι - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου» και της ταινίας «Cuban Story» σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο.
Τα ΚΑΠΗ θα είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι την 1η Ιούλη με την ταινία «Μικρά Αγγλία» που λόγω μεγάλης απήχησης θα προβληθεί 4 ημέρες στο τέλος Ιούνη. Αλλά και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες φετινές ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Οι τιμές εισιτηρίου έχουν ως εξής: Κανονικό 5 ευρώ, Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι: 4 ευρώ. Οι προβολές γίνονται στις 21.00 και στις 23.00 (ανάλογα και με τη διάρκεια της ταινίας), ενώ από αρχές Σεπτέμβρη μεταφέρονται στις 20.30 και στις 22.30. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβάλλονται μεταγλωττισμένες, εκτός από τις περιπτώσεις που παίζονται και δεύτερη προβολή (στις 23.00) οπότε θα είναι με υπότιτλους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Κινηματογράφο (210.5012.391) ή να επικοινωνείτε με τη Λέσχη (cinelesxidp@gmail.com). Διεύθυνση Κιν/φου: Πετρουπόλεως 168.
http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου