Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ -Τους καλούν να δώσουν αναγκαστικά δείγμα γενετικού υλικού

Για «fast track απονομή δικαιοσύνης» κάνουν λόγο οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κλήση κατοίκων για να δώσουν γενετικό υλικό.
Συγκεκριμένα, 29 κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης που διώκονται για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή «Λάκκου Καρατζά», κλήθηκαν (στις 10 και 11/3) από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, να δώσουν γενετικό υλικό DNA για την εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο στις Σκουριές που έγινε πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 εμφανίζονται ως ύποπτοι και στις δύο υποθέσεις.
Οι κάτοικοι κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με την οποία εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι η υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου και παραβιάζει κατάφωρα και βάναυσα συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ταυτόχρονα, κατέθεσαν αίτημα αναστολής εκτέλεσης της λήψεως DNA, ζητώντας να τους δοθεί προθεσμία και να μην υποστούν τη διαδικασία λήψεως DNA μέχρις ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επί της προσφυγής τους. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα αναστολής. Μέχρι και χτες κανένας κατηγορούμενος δεν είχε δώσει γενετικό υλικό.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου