Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Γ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ



     Στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης μπαίνει και η διαδοχική ασφάλιση.

     Η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ  που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας αφορά εργαζόμενους-εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενους-αυτοαπασχολούμενες και άνεργους-άνεργες.
Όσοι και όσες θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης το 2010, όντας ασφαλισμένοι-ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ, και στη συνέχεια ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, δεν θα έχουν δικαίωμα εξαγοράς χρόνων σπουδών και παιδιών, δικαίωμα που έχουν όσοι - όσες είναι ασφαλισμένοι σε ένα μόνο ασφαλιστικό φορέα, π.χ. το ΙΚΑ
     Αυτή είναι η αρχή. Σχεδιάζουν την ίδια επίθεση για  όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

     Κυρίως θίγονται οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που πρέπει να έχουν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος για σύνταξη (δηλ. ένσημα, ηλικία και ανηλικότητα παιδιού) στο τελευταίο ασφαλιστικό φορέα, δηλαδή, το Ταμείο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.

Ουσιαστικά επιχειρείται η κατάργηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων με διαδοχική ασφάλιση.

    Οι επιχειρούμενες αλλαγές θα έχουν αναδρομική εφαρμογή καθώς η εγκύκλιος αναφέρεται και στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

    Η αύξηση των ορίων ηλικίας υπολογίζεται από 2 έως 12 χρόνια.

    Οι εργαζόμενες γυναίκες και οι αυτοαπασχολούμενες μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν μέσα από τα συνδικάτα τους για να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνηση.

   Απαιτούμε την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου και την κατάργηση όλης της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής νομοθεσίας.

 Αθήνα, 11/12/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Χίου: Συγκεντρώνει φάρμακα, τρόφιμα και παιχνίδια - 902.gr

Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Χίου: Συγκεντρώνει φάρμακα, τρόφιμα και παιχνίδια - 902.gr

Στη συγκέντρωση φαρμάκων, ειδών καθαριότητας, τροφίμων, παιχνιδιών προχωρά η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Χίου, τονίζοντας την ανάγκη πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις διακοπές ρεύματος λόγω χρεών.

Όπως σημειώνει, πρέπει «να πληρώσουν όσοι δημιούργησαν την κρίση και θησαυρίζουν στην πλάτη μας. Η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ - ΔΝΤ τσακίζουν το λαό με χαράτσια, φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ η ανεργία φουντώνει.

Δείξε την αλληλεγγύη σου.

Ακούμπησε το πρόβλημα του συναδέλφου, του γείτονα, του φίλου, του μετανάστη. Η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία ή υποκατάσταση των κρατικών ευθυνών. Έχει ταξικό περιεχόμενο, είναι βοήθεια για να οργανωθούμε, για να σηκωθούμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη.

Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες παράγουμε τον πλούτο στον τόπο μας, πλούτο που μας κλέβουν τα παράσιτα οι καπιταλιστές.

Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Δουλειά, μισθό, μεροκάματο, στέγη, ρεύμα, θέρμανση, Υγεία, φάρμακα, ό,τι μας πήραν.

Όχι στη φιλανθρωπία των ΜΚΟ, των πολυεθνικών και των εφοπλιστών, που με το ένα χέρι δίνουν φαΐ, ανακυκλώνοντας τη φτώχεια, ενώ με το άλλο το παίρνουν πίσω.

Όλοι στον αγώνα να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και στο θάνατο. Δεν θα ζήσουμε μέσα στη φτώχεια και με τα συσσίτια».



Εκδηλώσεις των συλλόγων γυναικών για την παγκόσμια μέρα για το παιδί - 902.gr

Εκδηλώσεις των συλλόγων γυναικών για την παγκόσμια μέρα για το παιδί - 902.gr


Με αφορμή την παγκόσμια μέρα για το παιδί, οι σύλλογοι και οι ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ διοργανώνουν πολύμορφες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα:

Στη Νάουσα:

Η Ομάδα Γυναικών Νάουσας της ΟΓΕ, προγραμματίζει: Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο, προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο δρόμος προς τη ζωή». Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην Εύξεινο Λέσχη, ανοιχτή συζήτηση για θέματα παιδείας με βάση το βιβλίο «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Μακαρένκο. Εισηγήτρια θα είναι η Κυριακή Καμαρινού, εκπαιδευτικός, διδάκτορας κοινωνιολογίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αργυρούπολης.

Στη Μαγνησία:

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στα παιδιά - Πού βρίσκεται η ελπίδα και η διέξοδος» την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη, στις 6.30μ.μ., στο ΟΠΕΡΑ καφέ, Όγλ 1.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ προγραμματίζουν αύριο Τετάρτη, 11 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν:

Στη ΔΕΗ της Αισώπου, οι Λαϊκές Επιτροπές Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη ΔΕΗ της Ανδριανουπόλεως, η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς.

Στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, οι Λαϊκές Επιτροπές Τούμπας, Ε' Διαμερίσματος και Τριανδρίας.

Στη ΔΕΗ της Τσιμισκή, η Λαϊκή Επιτροπή Α' Διαμερίσματος.

Καλούν κάθε άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, κάθε οικογένεια που έχει καταδικαστεί από τη ΔΕΗ να μένει χωρίς ρεύμα και θέρμανση, που απειλείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης, να δώσει μαζικά και αποφασιστικά το «παρών».

Να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλο και μαχητικά να απαιτήσουν να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα και θέρμανση, κανένα παιδί να μην καταδικαστεί να διαβάζει υπό το φως των κεριών, να μην παγώσει καταμεσής του χειμώνα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ έκανε, για μια ακόμα φορά, χτες η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου. Σε τέτοιες κινητοποιήσεις, η Λαϊκή Επιτροπή προχωρά δύο φορές τη βδομάδα, αφού στην περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και οι πρωτοβουλίες για επανασυνδέσεις και διακανονισμούς είναι συνεχείς.

http://www.rizospastis.gr

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Παρεμβάσεις από τη Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος - 902.gr

Παρεμβάσεις από τη Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος - 902.gr

Με αφορμή το νέο περιστατικό πυρκαγιάς σε σπίτι χωρίς ρεύμα στην Κάτω Τούμπα, η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή σε δύο κινητοποιήσεις: Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί έξω από τη ΔΕΗ της Παπαναστασίου ενάντια στις διακοπές ρεύματος.

Σήμερα το απόγευμα εξάλλου στις 6.30 διοργανώνει πικετοφορία με σημείο εκκίνησης την Αγία Βαρβάρα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας όλο το προηγούμενο διάστημα με μαζικές, αγωνιστικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και στον ΟΑΣΘ κατόρθωσε να έχει αποτελέσματα σε επανασυνδέσεις ρεύματος, σε διαγραφή προστίμων, σε διακανονισμούς. Έλα να δυναμώσουμε αυτή την πάλη.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει: «Τα συνεχόμενα τραγικά περιστατικά δεν οφείλονται ούτε σε αφέλεια ούτε σε άγνοια, όπως προσπαθούν να πείσουν οι συγκυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους. Αυτά είναι τα μέτρα για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση. Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και οι οικογένειές τους να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη, για να ξαναπάρουν φόρα τα κέρδη τους.

Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία όσων κάνουν πως κλαίνε και συμπονούν πάνω από καμμένα σπίτια και φέρετρα, ενώ στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ.

Η λύση για το λαό δε θα έρθει από όσους τάζουν να κόβουν "πιο ανθρώπινα και πιο ευαίσθητα" το ρεύμα, να χαρατσώνουν "πιο δίκαια", από όσους θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Καλούμε το λαό να οικοδομήσει τη δική του συμμαχία, που θα βάζει απέναντι ό,τι του υπονομεύει την ίδια του τη ζωή. Να πλαισιώσει τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές. Να κάνουμε όπλο μας τον αγώνα, την οργάνωση και την αλληλεγγύη».

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Γ.Ε-Για την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους σχολικούς φύλακες



Η ΟΓΕ καταγγέλλει την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους σχολικούς φύλακες που κινητοποιούνται για το δικαίωμά τους στη δουλειά, τη χρήση χημικών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο γυναικών και τις προσαγωγές 9 εργαζομένων.
Το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής είναι μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Η ΟΓΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους σχολικούς φύλακες και στηρίζει τον αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα και την απόλυση. Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να απαντήσουν στη «σιδερένια φτέρνα» της καταστολής και της τρομοκρατίας δυναμώνοντας την οργάνωση και την αλληλεγγύη.

Αθήνα, 3/12/2013
Το Γραφείο Τύπου
της Ο.Γ.Ε

Καταγγελία της ΟΓΕ




Δύο ακόμα θύματα, ένα μικρό κορίτσι και μια γυναίκα, προκάλεσε η βάρβαρη πολιτική που απαγορεύει στις λαϊκές οικογένειες να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή της σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν στο σπίτι για να ζεσταθούν. Η μητέρα της είναι άνεργη και στο σπίτι το ρεύμα κομμένο. Στο Αργος μια γυναίκα 55 ετών πνίγηκε όταν το υπόγειο στο οποίο ζούσε πλημμύρισε από τη δυνατή βροχή.

Θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, σύγχρονη κατοικία και αντιπλημμυρική προστασία, γίνονται σήμερα «πολυτέλεια» για τη λαϊκή οικογένεια με τραγικές συνέπειες για τα μέλη της. Η ΟΓΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των δυο θυμάτων. Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τη σύγχρονη αθλιότητα μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 Καλούμε τις γυναίκες να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, για να μην μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις άνεργες και τους άνεργους και τις οικογένειές τους.


Αθήνα, 2/12/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ