Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο.Γ.Ε: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη



Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και τρόικα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους αυτοαπασχολούμενους και τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες, τους νέους, δεν έχει τέλος.
Δεν τους φτάνει που οι λαϊκές οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης, ετοιμάζονται για νέο χτύπημα με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή ντάλα καλοκαίρι:
• Νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων (αρχίζουν από τον ΟΑΕΕ), κουτσουρέματα ακόμη παραπέρα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Ιδιαίτερα για τις νέες ηλικίες, 2 νέοι – νέες εργαζόμενοι με μισθό 350 ευρώ, θα παίρνουν τη θέση ενός που έχει ακόμα κάποια δικαιώματα.
• Απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα μεγαλώσουν και άλλο τις στρατιές των ανέργων.
• Προχωρούν γρήγορα στις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα που θα δώσει τη χαριστική βολή σε τομείς όπως η Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία.
• Εξοντωτικοί φόροι για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες και προκλητικές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν.
Είναι «ανάπτυξη» για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και καταστροφική λαίλαπα για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών!
Οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, απορρίπτουμε τα νέα μέτρα. Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη και στις σειρήνες που τους παραπλανούν ότι υπάρχει καλή διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, τα παιδιά μας, το ΜΑΣ, υψώνουμε τείχος σε κάθε γειτονιά. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση, συγκρουόμαστε με τη νέα αντεργατική λαίλαπα που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ.
Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 8 μ.μ.

Αθήνα, 4/7/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου