Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                             

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                    (Για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνταξιούχων)

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Με αυτό τον τρόπο «ανταμείβουν» η τρικομματική κυβέρνηση και η ΕΕ τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής: Με συνεχείς μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με κατάργηση δώρων και επιδομάτων, με περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις, με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια.

Διπλό και τριπλό αποδεικνύεται το βάρος την αντιλαϊκής πολιτικής για τις γυναίκες συνταξιούχους: Με δυσκολία καταφέρνουν να συνταξιοδοτηθούν και συχνά αναγκάζονται να αρκεστούν σε μειωμένες συντάξεις, που συρρικνώνονται κι άλλο από τις περικοπές. Οι αυξημένες ανάγκες υγείας τους τις αναγκάζουν είτε να βάζουν το χέρι στην τσέπη, εφόσον μπορούν να αγοράσουν τις παροχές υγείας που έχουν ανάγκη, είτε να στερούνται προληπτικές εξετάσεις και θεραπείες, αν δεν έχουν να πληρώσουν.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ χαιρετίζουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕΟΑΕΕ, την Παρασκευή 19 Απρίλη, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλούν τις γυναίκες συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει.

                                                                                                   Αθήνα, 16/4/2013
                                                                                                   Το Γραφείο Τύπου
                                                                                                    της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου