Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης: Συγκέντρωση για τα προνοιακά επιδόματα



Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθηςγια τη διεκδίκηση τωνπρονοιακών επιδομάτων τα οποία τα τελευταία χρόνια μειώνονται συνεχώς, ενώ όσα αποδίδονται τελικά καθυστερούν μήνες. Το κάλεσμα είναι για την Πέμπτη,στις 18:30, στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής επισημαίνει:
«ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ από τα προνοιακά επιδόματα (αναπηρίας, πολυτεκνικών – τριτεκνικών, σχολικά)
Το κυνήγι του κέρδους των καπιταλιστών δεν έχει όριο στη βαρβαρότητα.

Για να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα στα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξαφανίζουν τα προνοιακά επιδόματα. Από την αρχή της χρονιάς με το κόλπο των αντικειμενικών κριτηρίων στη φορολογία "εξαφάνισαν" το σχολικό επίδομα για τις φτωχές οικογένειες, καθώς το όριο ήταν 3000 ευρώ και με αντικειμενικά κριτήρια κάθε οικογένεια, έχει - δεν έχει εισόδημα, θεωρείται ότι έχει 5000 ευρώ. Τα πολυτεκνικά/τριτεκνικά, αφού τα περικόψανε, τα καθυστερούν εδώ κι ένα τρίμηνο, ενώ με το νέο νόμο καλό Σεπτέμβρη και βάλε.
Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα προκλητικοί είναι στο θέμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας.

Ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου, Κ. Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αναπήρων, ισχυρίστηκε ότι στη χώρα μας υπάρχουν παρά πολλοί ανάπηροι που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις. Τις ανέβασε στις 500.000 με μία λαθροχειρία ολκής (είναι 250.000, πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρτ) και γι’ αυτό, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γενική επανεξέταση μέσα στο 2013, με ενιαία κριτήρια και από κει και πέρα θα δίνουν συντάξεις και επιδόματα σ’ αυτούς που, όπως είπε, έχουν πραγματικά ανάγκη.
Λες και αν έχεις ένα ατύχημα και μείνεις ανάπηρος και έχεις ένα σπίτι μπορείς να ζήσεις και δεν πρέπει αυτοί που σε σακάτεψαν να σου εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, να συνεχίσεις τη ζωή σου.
Ακόμα και μετά από ένα ατύχημα, αν ο συνάδελφος δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει την δουλειά που έκανε ως τότε και μπορεί θεωρητικά να κάνει μία άλλη δουλειά, δεν θα δικαιούται αναπηρική σύνταξη.
Εδώ έχουμε ενάμιση εκατομμύριο αρτιμελών ανέργων και θα βρει δουλειά ο ανάπηρος με το σύστημά τους. Με τα δικά τους στοιχεία, οι ικανοί προς εργασία ανάπηροι βιώνουν ανεργία που ξεπερνάει το 95%.

Κανένας μόνος του στη θύελλα,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

>Άμεση καταβολή των πολυτεκνικών, σχολικών επιδομάτων. Επιστροφή των επιδομάτων και των ορίων στο προ των περικοπών επίπεδο.
>Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες!
>Να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα λεγόμενα ΚΕΠΑ.
>Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 € στις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων για να μπορέσουν στοιχειωδώς να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους και τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης»

902.gr
Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης: Συγκέντρωση για τα προνοιακά επιδόματα - 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου