Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ




    E-Mail: ogegr@otenet.gr  /  Site: www.oge.gr

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Για τις δηλώσεις Σκοπούλη


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη πρόταση που έκανε η υφυπουργός της ΔΗΜΑΡ, Φ. Σκoπούλη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, για «άδεια» τριών ετών αμέσως μετά τον τοκετό, στις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο. Η ίδια η υφυπουργός συνέδεσε την πρότασή της με την «ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι», δείχνοντας την πόρτα της εξόδου πρώτα απ' όλα στις νέες μητέρες. Για να χρυσώσει το χάπι στις εργαζόμενες η υφυπουργός εξετάζει την πιθανότητα να παίρνουν το 50% του μισθού τους και να έχουν πρόσβαση σε ελληνικά προϊόντα διατροφής στη μισή τους τιμή.

Με πρόσχημα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην προσπάθειά τους να φτιάξουν οικογένεια, η κυβέρνηση ύπουλα πετά από την αγορά εργασίας τη γυναίκα στην πιο παραγωγική της ηλικία, ενισχύει κάτω από το τραπέζι την εφεδρεία στο Δημόσιο, ροκανίζει τα θεμέλια των κοινωνικών δομών.

Τα δικαιώματα των γυναικών στη μητρότητα και στην εργασία μπορούν να συνδυαστούν χωρίς αντιφάσεις και αδιέξοδα, σε μια κοινωνία που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Καλούμε τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και κάθε λαϊκή οικογένεια να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Να δώσουν τη μάχη για ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Για άδεια μητρότητας με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τις εργαζόμενες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Για επίδομα τοκετού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, για όλες τις γυναίκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αγωνιστούν για δημόσιους, δωρεάν και ασφαλείς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων.
                                                                                             Αθήνα, 11/3/2013
                                                                                             Το Γραφείο Τύπου
                                                                                              της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου