Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

8 του Μάρτη, σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα


   Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων τίμησαν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας ( 8 ΜΑΡΤΗ).
  Η νεοσύστατη Ομάδα Γυναικών  Μενεμένης (Μέλος της ΟΓΕ ) συμμετείχε στην εκδήλωση που  οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων  με θέμα « Η Ανεργία ,και οι επιπτώσεις της στην υγεία της γυναίκας» και κεντρική ομιλία απ την συναγωνίστρια  Αθηνά Γραμματικοπούλου  ,Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Θεαγενείου Νοσοκομείου.














Μαζικό παρών δώσανε και οι εργαζόμενες γυναίκες της περιοχής μας ,μετά από κάλεσμα της Ομάδα Γυναικών  Μενεμένης, στο Συλλαλητήριο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσαν οι δυνάμεις τις Λαϊκής Συμμαχίας 
(ΟΓΕ ,ΠΑΜΕ,ΠΑΣΕΒΕ,ΠΑΣΥ,ΜΑΣ) την Παρασκευή 8 Μάρτη στο άγαλμα Βενιζέλου.όεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων που μεταξύ άλλων είπε :
«Η 8 Μάρτη είναι μια φωνή που έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν και κατευθύνεται σ' ένα αισιόδοξο μέλλον! Είναι η ματωμένη φωνή της εργατικής τάξης που μήτε ο θάνατος δεν μπορεί να την κάνει να σωπάσει. Είναι η δική μας φωνή», σημείωσε. Οι γυναίκες, το πάντα "φθηνό και ευέλικτο" εργατικό δυναμικό για την άρχουσα τάξη καλείται άλλη μια φορά να θυσιαστεί για τα κέρδη των μονοπωλίων. Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού, συναγωνίστριες. Με αγωνιστική και αποφασιστική στάση να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της αστικής τάξης για τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. σήμερα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο δραματικά για τους εργαζόμενους, τα φτωχά στρώματα, τις γυναίκες. Σήμερα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική για τις λαϊκές οικογένειες. Οι σύλλογοι της ΟΓΕ, τα σωματεία του ΠΑΜΕ, οι μαζικοί φορείς της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, η κοινωνική συμμαχία δηλαδή, οι Λαϊκές επιτροπές, καλούμαστε να οργανώσουμε τη λαϊκή πάλη και να χειριστούμε δυσκολότερες καταστάσεις. Πολλοί περισσότερες και περισσότεροι θα στερηθούν ακόμα και το ίδιο τους το ψωμί, μια μπουκιά για τα παιδιά τους 
Γυναίκες σπάμε τις αλυσίδες του φόβου. Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους»».




Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης  .





Επικοινωνήστε με την Ομάδα Γυναικών  Μενεμένης (Μέλος της ΟΓΕ ) στο mail
oge-menemeni@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου