Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών για τη θέρμανση

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν πριν από λίγο, μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Θεσσαλονίκης. Αίτημα να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου καθώς και να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από το πετρέλαιο της θέρμανσης.


Μ.Α.Σ. : Να παλέψουμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος


Aνακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας  του ΜΑΣ :

«Μαζί με τα νέα μέτρα-σφαγείο για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωράει στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων. Υπολογίζεται πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα, ενώ και το μνημόνιο αναφέρεται σε 25.000.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και εκατοντάδες εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οπως και να ονομάσουν τις απολύσεις ("διαθεσιμότητα", "κατάργηση οργανικής θέσης", "υποχρεωτικές μετατάξεις" προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά κ.λπ.) το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: εκτίναξη της ανεργίας, φτώχεια και ανασφάλεια για τους απολυμένους και τις οικογένειές τους.
Η μείωση του προσωπικού θα δημιουργήσει προβλήματα και στην ίδια τη λειτουργία των ιδρυμάτων καθώς τα εργαστήρια, η φοιτητική μέριμνα, οι υπηρεσίες των ιδρυμάτων, οι γραμματείες, ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός θα υπολειτουργεί.
Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν συμφέρον από τις απολύσεις και άλλων υπαλλήλων. Δε θα αυξηθούν οι μισθοί τους, δε θα σωθούν από τα βάρη της κρίσης, δε θα βρούνε δουλειά.
Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κενά και τις τρύπες που θα δημιουργηθούν από τις απολύσεις του προσωπικού θα έρθουν να καλύψουν τα γνωστά αρπακτικά, οι εργολάβοι και οι εταιρείες. Θα απολύουν εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας για να τους ξαναπροσλαμβάνουν με τσεκουρωμένα δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις λάστιχο μέσω ΜΚΟ, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εργολαβιών.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μόνιμους και εργολαβικούς να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στους αξιοπρεπείς μισθούς. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να εμποδίσουν τις απολύσεις στην πράξη. Να απομονώσουν τους εργατοπατέρες που τόσο καιρό έσπερναν αυταπάτες λέγοντας ότι «εμείς θα εξαιρεθούμε», αυτούς που σήμερα οδηγούν την πάλη στον εκφυλισμό, στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία. Να στηριχτούν στο ΠΑΜΕ.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας που στέλνονται μαζικά στην ανεργία. Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Η πολιτική που τσακίζει τους εργολαβικούς εργαζομένους, είναι η ίδια που χτυπάει εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι η ίδια που ρουφάει το αίμα και τον ιδρώτα εκατομμύρια εργαζομένων - αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι λίγοι, οι χορτάτοι, οι επιχειρηματίες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι να γίνουν 


ΕΔΥΕΘ :Ολοι αύριο έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο


Αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), αύριο Σάββατο, 1η Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, μπροστά στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.
 Με ανακοίνωσή της καλεί το λαό σε ξεσηκωμό καθώς «τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά στη γειτονιά μας». Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που έχει εμπλέξει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς:
 «Η σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για αποκλεισμό της Συρίας και του Ιράν, παραχωρεί πρόθυμα το ελληνικό έδαφος και τις διάφορες υποδομές της χώρας. Η βάση της Σούδας ετοιμάζεται και πάλι να μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών δολοφόνων. Με την πολιτική της θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια και το ειρηνικό μέλλον του λαού μας».


  

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ



Πορεία το Σάββατο προς τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα. Νέο ΔΣ και πρόεδρο ανέδειξαν οι αντιπρόσωποι την Κυριακή


Η ανταλλαγή της πείρας από τις δυσκολίες και τα θετικά βήματα που καταγράφει σε όλη τη χώρα το ριζοσπαστικό κίνημα των γυναικών και ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του 11ου Συνεδρίου της ΟΓΕ, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε η Μαιρήνη Στεφανίδη.
Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου δεν περιλάμβανε μόνο συζήτηση, αλλά και αγωνιστική δράση, καθώς το πρωί του Σαββάτου οι αντιπρόσωποι πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με συνθήματα όπως «Οι γυναίκες θέλουνε δουλειά και όχι απασχόληση και σύγχρονη σκλαβιά», «Ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία, έξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία», καταδίκασαν την Ενωση των μονοπωλίων, που καταστρέφει τη ζωή του λαού.
 Το ψήφισμα που διαβάστηκε και στη συνέχεια θυροκολλήθηκε στην είσοδο των γραφείων, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Η στρατηγική της ΕΕ, και τα προηγούμενα χρόνια και πολύ περισσότερο σήμερα, εν μέσω γενικευμένης και συγχρονισμένης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, είναι η διασφάλιση φτηνότερης εργατικής δύναμης, οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να στηριχθεί και να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου της ΕΕ απέναντι στις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα οι νέες αποτελούν τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής. Χρησιμοποιούνται ως εφεδρική, φτηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη. Υποχρεώνονται να εργάζονται μέχρι τα βαθιά γεράματα, να επωμίζονται τη φροντίδα για τις ανάγκες της οικογένειας, να πληρώνουν το κόστος των υπηρεσιών και παροχών σε κομβικούς τομείς της ζωής τους».
Στις τριήμερες εργασίες έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις από νέες γυναίκες, σπουδάστριες, μητέρες, από γυναίκες άνεργες, απολυμένες, από εργαζόμενες που παλεύουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς. Οι 72 ομιλήτριες μετέφεραν την πείρα από τη δράση τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τα βήματα που σημειώνονται στην προσπάθεια να πάρουν οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τη θέση τους στο κίνημα και τη λαϊκή πάλη, να ενισχύσουν την κοινωνική συμμαχία.
«Οι λαϊκές δυνάμεις είναι αστείρευτες» τόνισε η απερχόμενη πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, κλείνοντας τη συζήτηση το πρωί της Κυριακής. «Την επιτυχία του Συνεδρίου αρχίζουμε να τη μετράμε από αύριο», ανέφερε και κάλεσε τις γυναίκες της ΟΓΕ να κάνουν πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου: «Καμία μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».
Τα ψηφίσματα του Συνεδρίου
 Το Συνέδριο ενέκρινε ψήφισμα για τις εξελίξεις στη Συρία, τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ισραηλινή επιθετικότητα, με το οποίο κάλεσε τις γυναίκες να αντιταχθούν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους σχεδιαζόμενους πολέμους. Επίσης, υιοθετήθηκε ψήφισμα καταδίκης του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής που, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αποκαλύπτουμε την πραγματική θέση που επιφυλάσσει η ιδεολογική αντίληψη του φασισμού και του ναζισμού στις γυναίκες, ως αποκλειστικά σχεδόν εργαλεία αναπαραγωγής της "φυλής". Παλεύουμε αποφασιστικά ώστε καμιά γυναίκα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην πέσει θύμα μιας τέτοιας σκοταδιστικής και επικίνδυνης ιδεολογίας».
Με άλλα ψηφίσματα, καταδικάστηκε η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να μπει στα σχολεία στα Χανιά της Κρήτης, ενώ εκφράστηκε η στήριξη του αγώνα φορέων του Λιτόχωρου που κατάφεραν να πετύχουν την ανάκληση απόφασης για τη δημιουργία χώρου για την αποθήκευση βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή του Ολύμπου. Τέλος, το Σώμα του Συνεδρίου ενέκρινε δελτίο Τύπου, με το οποίο καταγγέλλει τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ που αγνόησαν το Συνέδριο και σημειώνει την εξαίρεση του «Ριζοσπάστη», του «902 FM» και του «902.gr».
ΠΗΓΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 27-11-2012)

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΦΤΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ




                               ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 8:30π.μ.
στην ΕΠΑ Θεσ/νίκης (Μοναστηρίου 256 Μενεμένη)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μ.μ.
στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης



             Την ώρα που παίρνονται τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ αυξάνουν τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ρεύμα και στο αέριο, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση των σπιτιών τους και θα είναι σε κίνδυνο η επιβίωσή τους στο ψύχος.
Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που επέβαλλε συγκυβέρνηση και τρόικα έχει εκτινάξει το πετρέλαιο θέρμανσης στα ύψη, γύρω στο 1,40€ το λίτρο.
Η ΕΠΑ Θεσ/νίκης στις αρχές του 2012 είχε αυξήσει τις τιμές ως 35% περίπου. Αυτές τις αυξήσεις τώρα θα τις νιώσουμε ακόμα περισσότερο.
Τα τιμολόγια του ρεύματος αυξάνονται κάθε χρόνο και προγραμματίζονται και νέες ανατιμήσεις για το 2013.  
            Δε φτάνει η μείωση των μισθών και συντάξεων, το γκρέμισμα των εργατικών δικαιωμάτων, η φοροληστεία των εργαζομένων. Έχουμε ταυτόχρονα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που γίνεται για να εξασφαλίσει η πλουτοκρατία νέα κέρδη, σε βάρος του λαού. Καμία ιδιωτικοποίηση δεν εξασφάλισε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες ή προϊόντα για τους εργαζόμενους. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι εταιρίες παροχής ρεύματος που έκλεισαν. Ο λαός θα χάσει κι άλλο από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ. 
Αυτή τη στιγμή είναι θέμα επιβίωσης να αγωνιστούμε να μειωθούν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αέριο. Την ώρα που γα εμάς έχει γίνει πολυτέλεια η θέρμανση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Λυμαίνονται το μόχθο των εργαζομένων, για να πλουτίζουν και να φουσκώνουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και σε εξωχώριες εταιρίες. Πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του λαού!
            Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τέτοια υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους, η υγεία μικρών παιδιών, ηλικιωμένων και ανήμπορων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που συναντούμε γύρω μας σε όλες τις γειτονιές.

          Απαιτούμε
-         Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης - αφαίρεση του ΕΦΚ.
-         Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου .
-         Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Οι εταιρίες αυτές πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετούν τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, για φτηνή θέρμανση και ενέργεια και όχι να βγάζουν αμύθητα κέρδη σε βάρος του λαού οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα τις αγοράσουν.
-         Να μην κοπεί η παροχή ρεύματος και αερίου σε χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς, που εξαιτίας της πολιτικής αυτής που φέρνει μνημόνια, δανειακές συμβάσεις δεν μπορούν να πληρώσουν.


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση στον Δεντροπόταμο. Κάλεσμα σε οργανωμένη δράση.

Μέλη  της  Λαϊκής  μας Επιτροπής  και εκλεγμένοι ,με την Λαϊκή Συσπείρωση  Αμπελοκήπων-Μενεμένης ,δημοτικοί σύμβουλοι επισκεφτήκαμε σήμερα το πρωί τον συνοικισμό του Δεντροποτάμου. 
 Μιλήσαμε με κατοίκους τις περιοχής ,τους καλέσαμε να δώσουν μαζικά το παρών στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ . (κατάστημα Αισώπου,8 :30 πμ), ακούσαμε την περιγραφή τους για την βαρβαρότητα που έζησαν όταν πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στην γειτονιά τους για να κόψουν το ρεύμα σε τουλάχιστον 70 σπίτια ,Ρομά στην πλειοψηφία τους  οικογενειών.
 Η Λαϊκή επιτροπή θα είναι μπροστά στον αγώνα για να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε σπίτια άνεργων ,  χαμηλόμισθων  και ΑΜΕΑ αλλά και να μην επιτρέψουμε  να μείνει στο σκοτάδι κανένα λαϊκό σπίτι. 

 Θα είμαστε παρών πάντα για να οργανώνουμε τον αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να στήσουμε μπλόκο στα μνημόνια και τα μέτρα τους, για να ανατρέψουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα και να στήσουμε  την αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα καθημερινής επιβίωσης.


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διακοπές Ρεύματος στον Δεντροπόταμο.Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία στην ΔΕΗ


ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ!!!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

          Δεν έχει μείνει τσίπα πια στην κυβέρνηση, την τρόικα, αλλά και στους εντολοδόχους τους της διοίκησης της ΔΕΗ.
            Με την παρουσία της αστυνομίας και με ιδιωτικά συνεργεία προσπάθησαν να κόψουν το ρεύμα σε εκατοντάδες οικογένειες στο Δενδροπόταμο, γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα και τα χαράτσια που επιβάλλουν.
            Δεν τους ενδιαφέρει, γιατί τόσοι πολλοί σε μια συνοικία δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Δε νοιάζονται για το ότι η ανεργία είναι κυριολεκτικά μέσα σε κάθε σπίτι. Αδιαφορούν για το πώς θα βγάλουν το χειμώνα εκατοντάδες μικρά παιδιά, αλλά και ανήμποροι ηλικιωμένοι.
            Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι πρωτοφανής. Κινητοποιούν δεκάδες αστυνομικούς, για να κόψουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες Ρομά, δείχνοντας το σκληρό και ταξικό πρόσωπο αυτής της πολιτικής, αυτού του κράτους.
            Την ίδια ώρα οι εκατομμυριούχοι μπορούν και βγάζουν αμύθητα κέρδη από το μόχθο των εργαζομένων, φοροδιαφεύγουν ή απαλλάσσονται με «νόμιμες» διαδικασίες. Ζουν σε απίστευτη χλιδή και συνεχίζουν να θησαυρίζουν ανενόχλητοι. Είναι αυτοί που κατέχουν μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, οι τραπεζίτες. Τους βλέπουμε και στις γειτονιές μας, που στέλνουν διαφόρων ειδών χορηγίες και ελεημοσύνες...

Εμείς, η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης & Γιαννιτσών – Μοναστηρίου , ήδη έχουμε οργανώσει αγώνα για την επανασύνδεση του ρεύματος σε δεκάδες οικογένειες της περιοχής μας.
Οργανώνουμε τον αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να στήσουμε μπλόκο στα μνημόνια και τα μέτρα τους, για να ανατρέψουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα.
            Οργανώνουμε την αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα καθημερινής επιβίωσης. Εκεί μας έχουν φτάσει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Μαζική διαμαρτυρία στη ΔΕΗ
    (κατάστημα Αισώπου) 
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 8:30πμ

       

        ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Μενεμένης & Γιαννιτσών-Μοναστηρίου
                  ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ
  
           (http://laikiepitropimenemenis.blogspot.gr/)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μαχητική και μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό


Μαχητική και μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα μέσα στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της πόλης, όπου στεγάζεται το Αμερικάνικο Προξενείο.
 Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ, αψήφισαν τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί με πορεία, στην κεφαλή της οποίας είχε τοποθετηθεί η Παλαιστινιακή σημαία, και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν προς το Αμερικάνικο Προξενείο. Εκεί  χαιρέτισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, Σούκι Ασόκι, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες των δολοφονικών επιθέσεων στο λαό της Παλαιστίνης που μετράει ήδη δεκάδες άμαχους νεκρούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιάννης Νοτάκης από το ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι οι στρατιωτικές αυτές επιθέσεις εντάσσονται στα σχέδια, που έχουν καταστρώσει τα επιτελεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και προετοιμάζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Συρία και Ιράν.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, αφού προηγούμενα οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της ΕΕ.
Οι διοργανωτές, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να συμμετέχει μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ το Σάββατο 1η Δεκέμβρη, έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις δράσεις ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Νωρίτερα, το μεσημέρι, η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρνήθηκε να φέρει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ, που κατέθεσαν οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
ΠΗΓΗ : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (21/11/12)

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ - ΕΔΥΕΘ Τρίτη 20 Νοέμβρη :Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
καλεί τα μέλη της και τους εργαζόμενους ,άνεργους και συνταξιούχος της περιοχής μας,να δώσουν δυναμικό παρών στο 
συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους, που στηρίζεται από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές
 που διοργανώνουν  το ΠΑΜΕ , η Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης και αγωνιστικές συσπειρώσεις
την Τρίτη 20 Νοέμβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19.00.

Αποχώρηση του Π.Α.ΜΕ από το συνέδριο του ΕΚΘ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15.11.2012

Σήμερα, στη πρώτη μέρα του 31ου Συνέδριου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε περίτρανα ποιος σέβεται και υπηρετεί το εργατικό κίνημα και ποιος το υπονομεύει και το εξευτελίζει.

Η εικόνα του συνεδρίου από την αρχή ήταν αποκαρδιωτική. Γεμάτες με αντιπροσώπους μόνο οι θέσεις του ΠΑΜΕ. Άδεια η υπόλοιπη αίθουσα. Πλήρης απουσία των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν είναι μόνο ότι αδιαφορούν για τη σημασία ενός τόσο κρίσιμου συνεδρίου. Συνειδητά αποτρέπουν τους αντιπροσώπους τους συνεδρίου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, μη τυχόν και ακούσουν, έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και τις ιδέες του. Μη τυχόν μάθουν ότι εκτός από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό υπάρχει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει, σημειώνει επιτυχίες στους τόπους δουλειάς, ανοίγει δρόμο για τη χειραφέτηση των εργαζόμενων.

Αποδείχθηκε αυτό που κατήγγειλε το ΠΑΜΕ : πρόκειται για ένα ακόμα συνέδριο απίστευτης νοθείας που δεν έχει καμιά σχέση με τους πραγματικούς συσχετισμούς. Συνέδριο με αντιπροσώπους – φαντάσματα.

Το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτόν το εξευτελισμό του κινήματος.

Αποχώρησε από το συνέδριο. Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα βρίσκονται οι αντιπρόσωποι του και πάλι εκεί για να δώσει τη μάχη των ιδεών που τόσο πολύ φοβίζει τις άλλες παρατάξεις.

Γραμματεία Θεσσαλονίκης


Πάντα παρών στα καλέσματα των ταξικών σωματείων .

Η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης & Γιαννιτσών - Μοναστηρίου δίνει πάντα το παρών στα καλέσματα των ταξικών σωματείων . 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ Για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
(15 Νοεμβρίου 2012)
Tα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τις   δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι στρατιωτικές αυτές επιθέσεις του Ισραήλ υπηρετούν τα σχέδια που έχουν καταστρώσει τα επιτελεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και σχετίζονται με την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για επέμβαση σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ από την ελληνική κυβέρνηση

1.Ν α ακυρωθεί  η  στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ.

2. Να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας και να μην χρησιμοποιηθούν, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της χώρας μας  για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην Μέση Ανατολή.

Είμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού της Παλαιστίνης  που αγωνίζεται για βιώσιμο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ, επιστροφή των προσφύγων, άμεσος τερματισμός της ισραηλινής κατοχής, τερματισμός του εποικισμού και αποχώρηση όλων των εποίκων από τα κατεχόμενα εδάφη, κατεδάφιση του διαχωριστικού τείχους  και να σταματήσει ο αποκλεισμός  των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των δήμων του νομού.
Σήμερα  (12/11/2012) στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στον ίδιο χώρο .
 Αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην αίθουσα «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών - Δήμων - Πολιτών, παρουσία του Χ. Γ. Φούχτελ.


ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Δωρεάν συγκοινωνία για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους


                                         ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Διεκδικούν δωρεάν συγκοινωνία για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους

Χτες, στο υπουργείο Μεταφορών ζήτησαν την πρωτοκόλληση αιτήματος για χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε άνεργους, μαθητές και συνταξιούχους. Το ετήσιο κόστος αυτής της κάρτας φτάνει τα 450 ευρώ

                   (Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών)

Τη χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών που θα επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαίτησαν χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών Νοτίου Τομέα Αττικής στο Καλαμάκι, νέοι, φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι, εργαζόμενοι με ελάχιστα μεροκάματα το μήνα και συνταξιούχοι.
Την κινητοποίηση οργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ανέργων Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας - Μπραχαμίου, οι Επιτροπές Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου - Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή Αγώνα Σιβιτανιδείου.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνάντησε τον Διευθυντή του παραρτήματος του υπουργείου και ζήτησαν την πρωτοκόλληση του αιτήματός τους για χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όσους την έχουν ανάγκη με την υπογραφή όλων των ονομάτων των συγκεντρωμένων που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση. Ο διευθυντής από την πλευρά του σημείωσε πως από μόνος του δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη χορήγηση πάσο και πως πρέπει να μιλήσει με τους ανωτέρους του.
Οι συγκεντρωμένοι τότε του διαμήνυσαν πως εντός 5 ημερών θα επιστρέψουν για να παραλάβουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για να ανακουφιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι σε ότι αφορά τη μετακίνησή τους.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ : Με αφορμή την ανακοίνωση της ΣΕΣ




Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης που αποφάσισε το δεξί χέρι της κομισιόν και των πολυεθνικών της Ευρώπης, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον άθλιο ρόλο της.
Επαναλαμβάνει ό,τι ψέμα και αθλιότητα χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να κρύψουν την αλήθεια για την καπιταλιστική κρίση που τραντάζει τις καπιταλιστικές οικονομίες από άκρη σε άκρη στον κόσμο, μαζί και στη χώρα μας.
Φταίνε οι «φιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές» οι πολιτικές «λιτότητας που εφαρμόζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου», η «απληστία των τραπεζών, των τζογαδόρων» κλπ.
Το μόνο που δεν φταίει κατ΄ αυτούς είναι ο καπιταλισμός και η κρίση του, που βασανίζει όχι μόνο το λαό μας, όχι μόνο τους εργαζόμενους της νότιας Ευρώπης, αλλά και της βόρειας και όλου του κόσμου.
Για αυτό μας καλούν στο δρόμο που προτείνει το τσιράκι των πολυεθνικών η Γεν. Γραμματέας της ΣΕΣ κα. ΣΕΓΚΟΛ να στείλουμε μήνυμα στην «Τρόικα να μη συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα», για «πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ότι πριν την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, να δώσουν τη μάχη παρεμπόδισης, ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών μέτρων.
Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο και υπηρεσία να γίνουν μετερίζια αντίστασης και παρεμπόδισης στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν και που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2013 και τα επόμενα χρόνια. Να δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
          Απομονώστε όλους όσους υπόσχονται και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Αυτούς που υπόσχονται και κίνητρα στους καπιταλιστές για κερδοφόρες επενδύσεις και εργατικά δικαιώματα.
Που υπόσχονται μια καλύτερη διαπραγμάτευση, καλύτερα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε. και χωρίς έξοδο από αυτή τη λυκοσυμμαχία.
Οργανωθείτε στα συνδικάτα. Αλλάξτε τους συσχετισμούς Αποδυναμώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους.
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ για έξοδο από τη Λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία.
          

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Κορδελιού-Ευόσμου.

Οι συναγωνιστές της Επιτροπής Ειρήνης Κορδελιού-Ευόσμου μας καλούν να πάρουμε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνουν την
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 18:30
στο φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου.
με  θέματα :

- Ο πόλεμος στην Συρία και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου
- Η άνοδος του ρατσισμού και του φασισμού ,φυσική συνέπεια της κρίσης του καπιταλισμού.

Ομιλητής :
Θόδωρος Κυριακίδης ,από το προεδρείο της ΕΕΔΥΕΘ.

Πριν την ομιλία θα προβληθεί αντιφασιστικό βίντεο
και μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συναυλία με εργατικό-λαϊκό τραγούδι

                               
                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
                 GREEK COMMITTEE FOR INTERNATIONAL DETENTE AND PEACE

Πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Την Κυριακή 11 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Πειραιά η 4η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 270 επιτροπές αγώνα, αντιπρόσωποι από 20 φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους και 4 συλλόγους εστιών, από επιτροπές ετών που έχουν φτιαχτεί πανελλαδικά. Συμμετείχαν πάνω από 150 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας μετέφεραν πλούσια πείρα από την δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. Αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές λόγω της πολιτικής που καταργεί μέρα με τη μέρα τη φοιτητική μέριμνα, που εμπορευματοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, που οδηγεί τα ΑΕΙ – ΤΕΙ σε οικονομικό στραγγαλισμό και τα μετατρέπει σε επιχειρήσεις, που θέλει τα μονοπώλια να ελέγχουν κάθε πτυχή της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. Αναδείχτηκε ότι το ΜΑΣ όλη την προηγούμενη χρονιά, μπήκε μπροστά στον αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών, αναδείχτηκε σε οργανωτή της πάλης μέσα στις σχολές, μέσα από εκατοντάδες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες.
Επιβεβαιώθηκαν και από αυτή τη συνάντηση τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην οργάνωση των φοιτητών μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα και τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
    Μέσα από τις τοποθετήσεις των φοιτητών αποκαλύφθηκε ο ρόλος των κυβερνητικών παρατάξεων, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης κα των επιχειρήσεων στις σχολές. Τονίστηκε η ανάγκη οι φοιτητές να απομονώσουν τις ομάδες των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούν, γίνονται νεροκουβαλητές εκλογικών σχεδιασμών για να έρθει στην κυβέρνηση ένας νέος διαπραγματευτής και διαχειριστής του συστήματος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την καλύτερη οργάνωση της πάλης ώστε οι φοιτητές να μην θυσιάσουν τις σπουδές και το μέλλον τους για την πλουτοκρατία. Αναδείχτηκαν οι δυσκολίες του αγώνα αλλά και οι δυνατότητες για τη συσπείρωση περισσότερων φοιτητών στην πάλη για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του και όχι των μονοπωλίων και των κερδών τους.
Αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίων σε κάθε πόλη της Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών των ΤΕΙ. Επίσης ανακοινώθηκε η διεξαγωγή πανελλαδικού τουρνουά ποδοσφαίρου του ΜΑΣ.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής γραμματείας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο καλούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοέμβρη


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 12.00 – 15.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΡΗ 12.30

  • Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.
  • Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η  επαναδιαπραγμάτευσή τους, αυτό σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα και «οι ρήτρες αντικατάστασης».
Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν σε μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου. Με το πολυνομοσχέδιο :
  • προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
  • οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού.
  • με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.
  • με μετάταξη οδηγούν τον υπάλληλο σε μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, σε κατώτερη ή προσωρινή θέση σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται στη χώρα.
  • εντάσσουν τις μετατάξεις στους περιορισμούς των προσλήψεων 1 προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο και απαγορεύουν  τις προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ για 4 χρόνια στους ΟΤΑ.
  • μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλ. απολύουν  τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων  τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο».
  • περιορίζουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια.
  • οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, που αγωνίζεται για ένα άλλο Σύνταγμα και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων ( Ζ3, παρ.1-ε), που δίνει άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πατρίδας. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα.
Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.
Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Δράσεις για σίτιση, μόρφωση, υγεία των ανέργων


Συνέντευξη στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με εκπροσώπους από τις Λαϊκές Επιτροπές Περιστερίου, Αιγάλεω και Ιλίου


Δράσεις για τη σίτιση της λαϊκής οικογένειας, τον εμβολιασμό των παιδιών της, τη μόρφωσή τους, το σφράγισμα βιβλιαρίων ανέργων, την ένδυση, τη νομική στήριξη ανέργων και λαϊκών οικογενειών που δυσκολεύονται οικονομικά να τα βγάλουν πέρα έχουν αναλάβει Λαϊκές Επιτροπές.Ενέργειες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης στις οποίες οδηγούνται όλο και περισσότερο φτωχά λαϊκά στρώματα εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν εξαπολύσει εναντίον του λαού, κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.Πρωτοβουλίες που στόχο έχουν όχι μόνο να ανακουφίσουν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και τα φτωχά νοικοκυριά αλλά και να βοηθήσουν στην οργάνωση και την ένταση της ταξικής και με αγωνιστικό περιεχόμενο αλληλεγγύης. Με σκοπό τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τα δικαιώματά τους, να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματά τους.Σε αυτή την πρωτοβουλία ήδη έχει πρωτοστατήσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), το οποίο, μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών της περιοχής, έχει ξεκινήσει την παροχή δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, παιδιά ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών και ορφανών. Επίσης, προχωρά στη δημιουργία τράπεζας αίματος σε όσους εργαζόμενους και ανέργους έχουν ανάγκη καθώς και στην οργάνωση δωρεάν νομικής στήριξης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν ή βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
Γι' αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες μιλούν σήμερα στο «Ρ» εκπρόσωποι από Λαϊκές Επιτροπές του Περιστερίου, του Αιγάλεω και του Ιλίου.

      Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου

Στη συγκρότηση επιτροπής που οργανώνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ελληνικών και ξενόγλωσσων μαθημάτων, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, έχει προχωρήσει και η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου για μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Όπως τονίζει στο «Ρ» ο Χρήστος Μαργανέλλης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, «στο σχεδιασμό για την πραγματοποίηση των μαθημάτων είναι να λειτουργήσουν οι ήδη υπάρχουσες κρατικές υποδομές των σχολείων. Γι' αυτό το σκοπό, σε παρέμβασή μας, απαιτήσαμε από τη διοίκηση του δήμου να παραχωρήσει σχολικές αίθουσες που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στο λαό και τις έχει χρυσοπληρώσει. Αντ' αυτού η διοίκηση αρνήθηκε να παραχωρήσει οποιοδήποτε χώρο υποστηρίζοντας ότι η Λαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό του δήμου, για να υλοποιηθεί το αίτημα.

Δεν εφησυχάζουμε, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αξιοποιώντας αίθουσες των σωματείων που έχουν χώρο στο δήμο, καθώς ήδη έχει συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός δασκάλων και καθηγητών.Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για να μας παραχωρηθούν οι αίθουσες στα σχολεία. Αντίστοιχα, σε συνεργασία με συνδικάτα της πόλης, γονείς, και εργαζόμενους, προετοιμάζουμε μέριμνα για τη σίτιση, την ένδυση, και την υπόδηση λαϊκών οικογενειών.Ηδη έχει ξεκινήσει η συγκρότηση Επιτροπής για τη νομική στήριξη οικογενειών, ενώ στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η διεκδίκηση για δημόσια και δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίας Υγείας με την απαίτηση να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας της περιοχής», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εχει σημασία ο λαός να καταλάβει το πραγματικό νόημα της ταξικής αλληλεγγύης. Ο μαθητής, ο γονιός, ο καθηγητής να οργανωθούν με τον εργαζόμενο για να μην κλείσουν σχολικές μονάδες, για πετρέλαιο στα σχολεία, για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, μεταφορές κ.ά. Να αντιληφθούν ότι ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος που έχει φτιαχτεί ανήκει στους ίδιους».

                                    Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου

«Σίτιση, μόρφωση, υγεία, νομική στήριξη, είναι οι 4 τομείς δραστηριότητας που τίθενται σε προτεραιότητα για το ερχόμενο διάστημα, μαζί με όλες τις άλλες δραστηριότητες, από τη Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, την Επιτροπή Ανέργων, τους φορείς και τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτή», σημειώνει στο «Ρ» ο Μανώλης Δραγασάκης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής.«Για τη σίτιση σχεδιάζουμε τη δημιουργία τράπεζας τροφίμων. 
Ηδη έχουμε απευθυνθεί σε σούπερ μάρκετ της περιοχής ενώ σκοπεύουμε να ζητήσουμε βοήθεια και από τη διοίκηση του δήμου. Οργανώνουμε επίσης φροντιστηριακά μαθήματα με τη στήριξη καθηγητών από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε παιδιά ανέργων και οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.Πριν από αυτό ξεκινήσαμε συστηματική καταγραφή των ανέργων για να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να δούμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Στον τομέα της Υγείας επιδιώκουμε τη θεώρηση των βιβλιαρίων για τους ανέργους. Γι' αυτό το σκοπό θα επιδιώξουμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να δέχεται παιδιά ανέργων και τους γονείς τους και να εξετάζονται.Διεκδικούμε χώρο ώστε γιατροί από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας να εξετάζουν δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τους κατοίκους της περιοχής.Παλεύουμε για τη νομική κάλυψη εργαζομένων που είναι θύματα εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας», σημειώνει και προσθέτει:«Ολη αυτή η προσπάθεια δε γίνεται στα πλαίσια κάποιας ελεημοσύνης. Αυτά είναι έξω από το ταξικό κίνημα. Παλεύουμε για να αντιληφθεί ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ποια είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων που βιώνει. Ολη αυτή η δράση εντάσσεται στη δράση του ταξικού κινήματος, είναι στοιχείο μέσα από τη δράση του ταξικού κινήματος και όχι έξω από αυτό».

                                      Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω

Τον εμβολιασμό των παιδιών των ανέργων και τη δυνατότητα αυτά να εξετάζονται από τους γιατρούς του ΙΚΑ ώστε να προμηθεύονται την απαραίτητη κάρτα Υγείας για το μάθημα της γυμναστικής, θέτουν σε πρώτη φάση στο σχεδιασμό τους η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, η Επιτροπή Ανέργων, σωματεία και φορείς.«Θα απαιτήσουμε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, τη δυνατότητα στους άνεργους γονείς να εξετάζονται τα παιδιά τους μία φορά τη βδομάδα από τους γιατρούς του ιδρύματος. Εμείς ήδη έχουμε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε γιατρούς από την περιοχή που θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση» σημειώνει στο «Ρ» ο Γιώτης Σαντζαρίδης εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής.«Κοντά σε αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως και το προηγούμενο διάστημα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και των εργαζομένων που πλήττονται συνολικά από αυτή την πολιτική. Θα είμαστε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και θα επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Για εμάς έχει σημασία να λειτουργήσουν και να αξιοποιηθούν οι κρατικές δομές σε όλους τους τομείς της ζωής του λαού».

                                    Δεν είναι φιλανθρωπία

Οι Λαϊκές Επιτροπές αυξάνουν την ταξική τους αλληλεγγύη με στόχο η λαϊκή οικογένεια να σταθεί στα πόδια της και να πάρει την υπόθεση στα χέρια της διεκδικώντας όσα δικαιωματικά της ανήκουν.Η ταξική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη δεν μπαίνει από τις Λαϊκές Επιτροπές με τη μορφή της φιλανθρωπίας ή του εθελοντισμού που θα υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη στην κατεύθυνση της «διατήρησης της κοινωνικής συνοχής» όπως προβάλλουν ιδρύματα των καπιταλιστών, ΜΚΟ, η Εκκλησία και άλλοι φορείς που αναπτύσσουν τέτοια δραστηριότητα. Δεν μπαίνει στη λογική της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού που προωθούν συστηματικά με διάφορες παραλλαγές ΜΚΟ, Εκκλησία, φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» με την εκδοχή αλληλεγγύης «μόνο στους Ελληνες» έως τη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, το κίνημα της «πατάτας», για τη διαχείριση της φτώχειας.Μπαίνει ως μαχητική έκφραση στήριξης των ανέργων και των οικογενειών, των εργατικών οικογενειών και των παιδιών τους, θεωρώντας την ταξική αλληλεγγύη ως στοιχείο της συνολικής δράσης και όχι κάτι ξεχωριστό.Η ταξική αλληλεγγύη, προωθείται συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά προβλήματα, τα προβλήματα στις γειτονιές, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και όχι από ξεχωριστές δομές που επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, να εξοικειώσουν ανέργους και εργαζόμενους με τη φτώχεια, τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, να ξεκόψουν το λαό από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα. Η ταξική αλληλεγγύη αναπτύσσει στην καθημερινή δράση, σε μαζική κλίμακα, σε καθένα που υποφέρει, το «Ενας για όλους και όλοι για έναν».
                                                                                                       Ε.Κ
Πηγή :
http://www.rizospastis.gr


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Την Κυριακή διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό. 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου


Την Κυριακή διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό.7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μενεμένης & Γιαννιτσών Μοναστηρίου καλεί σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων ,συνταξιούχων ,ανέργων της περιοχής μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ,ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 
Στις 7 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.    

                                   ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
  
Την Κυριακή η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού 
προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 
Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια έξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. 
Κάθε μέτρο κάθε κίνηση της κυβέρνησης υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό. 
Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με όρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. 
Η απόφαση των πολιτικών υπαλλήλων του κεφαλαίου για βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, στα καπιταλιστικά παράσιτα να μας βρει για μια ακόμα φορά στους δρόμους. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους , 
την Κυριακή 11.11.12 το απόγευμα σε μαζική διαδήλωση . Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί. 



                        ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ. 

Η Γραµµατεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα σωµατεία και όλους τους αυτοαπασχολούµενους, σε µαζική διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του βάρβαρου – αντιλαϊκού προϋπολογισµού. 
Η τρικοµµατική κυβέρνηση µε την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισµού συµπληρώνει τα νέα µέτρα και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωµάτων εκατοµµυρίων εργαζόµενων, αυτοαπασχολούµενων, συνταξιούχων και ανέργων. 
Με τις άγριες περικοπές σε µισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόµατα, 
παροχές υγείας και πρόνοιας και την αύξηση τη φορολογίας που επιβάλουν 
µέσω του κρατικού προϋπολογισµού, προσφέρουν στα µονοπώλια διέξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόµα περισσότερο την τιµή της εργατικής δύναµης και αφαιρώντας εισόδηµα από τους αυτοαπασχολούµενους επαγγελµατίες – βιοτέχνες – µικρούς έµπορους. 
Όλα τα µέτρα της κυβέρνησης υπηρετούν έναν και µόνο σκοπό. 
Την ανάκαµψη της κερδοφορίας των µονοπωλιακών οµίλων, µέσα από την εξαθλίωση των εργαζοµένων και τη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούµενων . 
Η βίαιη ανακατανοµή του πλούτου, µέσω του κρατικού προϋπολογισµού, σε βάρος των λαϊκών στρωµάτων και προς όφελος των βιοµηχάνων, των τραπεζιτών των εφοπλιστών και των µεγαλεµπόρων δεν πρέπει να µείνει αναπάντητη. Απέναντι στο αντιλαϊκό µέτωπο κυβέρνησης – µονοπωλίων,
να αντιτάξουµε τη λαϊκή συµµαχία και την αγωνιστική δράση µαζί µε τους εργαζόµενους για την ανατροπή της πολιτικής που µας εξοντώνει . 
ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ. 



                                ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ 

Την Κυριακή η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό. 
'Eναν προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό που έρχεται να ολοκληρώσει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. 
Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού η κυβέρνηση στέλνει τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η πληρωμή των καπιταλιστών δανειστών. 
Οι δαπάνες για την παιδεία γίνονται καπνός, περικόπτονται επιπλέον 132 εκατ. ευρώ και παράλληλα επιταχύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. 
Ο προϋπολογισμός προβλέπει τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ 
που δεν ανταποκρίνονται στα “κριτήρια” και τις “ανάγκες” της αγοράς. 
Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των συμβασιούχων καθηγητών 
στο όνομα του “εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους” βάζει ταφόπλακα στην λειτουργία των ΤΕΙ. 
Χιλιάδες σπουδαστές δεν θα έχουν καθηγητές, εργαστήρια δεν θα έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν,οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν. 
Με όχημα την “εξοικονόμηση πόρων” γκρεμίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στα δωρεάν συγγράμματα. 
Το κονδύλι για τα συγγράμματα συρρικνώνεται ενώ η κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων ξεκινά φέτος από το σχολείο. 
Τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών και θα πληρώνονται αν δεν επιστραφούν στο τέλος του έτους! 
Μετά τα σχολικά βιβλία έρχεται και η σειρά των συγγραμμάτων. 
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ενώσουν για άλλη μια φορά τη φωνή τους με τους εργαζόμενους ενάντια στον αντιλαϊκό προύπολογισμό και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή 11 Νοέμβρη


ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ .ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.


Με αφορμή την δολοφονική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΜΑΣ που καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στα ταξικά απεργιακά συλλαλητήρια τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά , η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μενεμένης & Γιαννιτσών-Μοναστηρίου καλεί όλους τους εργαζόμενους ,αυτοαπασχολούμενους ,άνεργους ,συνταξιούχους ,μαθητές και σπουδαστές της περιοχή μας , να απομονώσουν αυτήν την δολοφονική ,ναζιστική οργάνωση .
Η χρυσή αυγή , δεν είναι τίποτα άλλο ,παρά ο πιστός υπηρέτης του συστήματος ,το δεξί του χέρι και το σκιάχτρο που φυλάει την εξουσία των καπιταλιστών . Το είδαμε ξεκάθαρα όλοι μας , όταν υπερασπίστηκαν το αφορολόγητο των εφοπλιστών με σθένος και όταν κατηγορούσαν και λοιδορούσαν όλους τους ταξικούς αγώνες και τις απεργίες των χαλυβουργών ,των ναυτεργατών κτλ…

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ,ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΟΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣ


Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Μενεμένης & Γιαννιτσών - Μοναστηρίου καλεί τους εργαζόμενους ,άνεργους ,αυτοαπασχολούμενους ,συνταξιούχους ,μαθητές-σπουδαστές της περιοχής μας να δώσουν δυναμικό παρών στην σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου Σήμερα, δίνουμε τη μάχη να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Οσοι ψηφίσουν τα μέτρα θα έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντί μας και θα δώσουν λογαριασμό. Για το ταξικό εργατικό κίνημα δεν υπάρχει άλλη προοπτική παρά μόνο ο αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ανάπτυξη που ωφελεί το λαό και όχι τα μονοπώλια. Ανάπτυξη που θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με το λαό αφέντη, χωρίς τις δεσμεύσεις της ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μεγάλων μονοπωλίων.