Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου : Θεατρική Παράσταση «το ταξίδι»με την ομάδα «Εξ αμάξης» 13-12-12


Ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου ,μέλος της ΟΓΕ , σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση του Γιώργου Θέμελη «Το Ταξίδι», με τη θεατρική ομάδα «ΕΞ΄ ΑΜΑΞΗΣ».
Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη στις 830 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.
Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από το λαϊκό θέατρο του Καραγκιόζη. Όλα τα γνωστά πρόσωπα του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης, ο Χατζηαβάτης, ο Βεληγκέκας, ο Νιόνιος, ο βεζύρης, η βεζυροπούλα, εμφανίζονται διαδοχικά ή ομαδικά στη σκηνή, όχι σαν σκιές ή σαν ανδρείκελα, αλλά σαν ολοζώντανοι άνθρωποι, που διασκεδάζουν τον θεατή, παρουσιάζοντας ένα γνήσια λαϊκό και κωμικό θέαμα: Ο Καραγκιόζης κάνει ένα ταξίδι από την καλύβα του στο σαράϊ του βεζύρη, φορώντας τα ρούχα του αρραβωνιαστικού της βεζυροπούλας, Νιόνιου. Οι ετοιμασίες του γάμου γίνονται κάτω από το πατρικό χαμόγελο του βεζύρη, με χορούς και τραγούδια. Όταν εμφανίζεται ο πραγματικός αρραβωνιαστικός, ο Καραγκιόζης, απογοητευμένος από το ‘ταξίδι’ του, ξαναφορά τα κουρέλια του και γυρίζει πίσω στην καλύβα του, όπου τον περιμένει απειλητική, με τη σκούπα στο χέρι η γυναίκα του.
 Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου   
Σκηνικά – Κουστούμια:
Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσική: Νίκος Κολοβός
Χορογραφίες: Κώστας Ταρπατζής
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Παύλος Κομνηνός (Καραγκιόζης), Νιάκα Λαμπρινή (Βεζυροπούλα), Νατάσα Καραγιαννίδου (Αγλαΐα, Φρουρός Α), Ντίνα Τσολάκη (Αγλαΐα, Φρουρός Β), Άγγελος Πουσκούρης (Χατζηαβάτης, Νώντας), Γιάννης Τσιάλτας (Σιορ Διονύσης), Στέλλα Καπετάνιου (Μορφονιός, Καμαριέρα Α), Θωμάς Αμαξόπουλος (Βεζύρης), Ελένη Καραμεσίνη (Βάγια), Γρηγόρης Μανωλόπουλος (Σταύρακας, Μουφτής), Νίκος Σπανός (Βεληγκέκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου