Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΦΤΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ




                               ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 8:30π.μ.
στην ΕΠΑ Θεσ/νίκης (Μοναστηρίου 256 Μενεμένη)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μ.μ.
στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης



             Την ώρα που παίρνονται τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ αυξάνουν τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ρεύμα και στο αέριο, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση των σπιτιών τους και θα είναι σε κίνδυνο η επιβίωσή τους στο ψύχος.
Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που επέβαλλε συγκυβέρνηση και τρόικα έχει εκτινάξει το πετρέλαιο θέρμανσης στα ύψη, γύρω στο 1,40€ το λίτρο.
Η ΕΠΑ Θεσ/νίκης στις αρχές του 2012 είχε αυξήσει τις τιμές ως 35% περίπου. Αυτές τις αυξήσεις τώρα θα τις νιώσουμε ακόμα περισσότερο.
Τα τιμολόγια του ρεύματος αυξάνονται κάθε χρόνο και προγραμματίζονται και νέες ανατιμήσεις για το 2013.  
            Δε φτάνει η μείωση των μισθών και συντάξεων, το γκρέμισμα των εργατικών δικαιωμάτων, η φοροληστεία των εργαζομένων. Έχουμε ταυτόχρονα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που γίνεται για να εξασφαλίσει η πλουτοκρατία νέα κέρδη, σε βάρος του λαού. Καμία ιδιωτικοποίηση δεν εξασφάλισε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες ή προϊόντα για τους εργαζόμενους. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι εταιρίες παροχής ρεύματος που έκλεισαν. Ο λαός θα χάσει κι άλλο από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ. 
Αυτή τη στιγμή είναι θέμα επιβίωσης να αγωνιστούμε να μειωθούν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αέριο. Την ώρα που γα εμάς έχει γίνει πολυτέλεια η θέρμανση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Λυμαίνονται το μόχθο των εργαζομένων, για να πλουτίζουν και να φουσκώνουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και σε εξωχώριες εταιρίες. Πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του λαού!
            Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τέτοια υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους, η υγεία μικρών παιδιών, ηλικιωμένων και ανήμπορων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που συναντούμε γύρω μας σε όλες τις γειτονιές.

          Απαιτούμε
-         Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης - αφαίρεση του ΕΦΚ.
-         Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου .
-         Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Οι εταιρίες αυτές πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετούν τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, για φτηνή θέρμανση και ενέργεια και όχι να βγάζουν αμύθητα κέρδη σε βάρος του λαού οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα τις αγοράσουν.
-         Να μην κοπεί η παροχή ρεύματος και αερίου σε χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς, που εξαιτίας της πολιτικής αυτής που φέρνει μνημόνια, δανειακές συμβάσεις δεν μπορούν να πληρώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου