Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Δωρεάν συγκοινωνία για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους


                                         ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Διεκδικούν δωρεάν συγκοινωνία για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους

Χτες, στο υπουργείο Μεταφορών ζήτησαν την πρωτοκόλληση αιτήματος για χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε άνεργους, μαθητές και συνταξιούχους. Το ετήσιο κόστος αυτής της κάρτας φτάνει τα 450 ευρώ

                   (Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών)

Τη χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών που θα επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαίτησαν χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών Νοτίου Τομέα Αττικής στο Καλαμάκι, νέοι, φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι, εργαζόμενοι με ελάχιστα μεροκάματα το μήνα και συνταξιούχοι.
Την κινητοποίηση οργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ανέργων Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας - Μπραχαμίου, οι Επιτροπές Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου - Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή Αγώνα Σιβιτανιδείου.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνάντησε τον Διευθυντή του παραρτήματος του υπουργείου και ζήτησαν την πρωτοκόλληση του αιτήματός τους για χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όσους την έχουν ανάγκη με την υπογραφή όλων των ονομάτων των συγκεντρωμένων που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση. Ο διευθυντής από την πλευρά του σημείωσε πως από μόνος του δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη χορήγηση πάσο και πως πρέπει να μιλήσει με τους ανωτέρους του.
Οι συγκεντρωμένοι τότε του διαμήνυσαν πως εντός 5 ημερών θα επιστρέψουν για να παραλάβουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για να ανακουφιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι σε ότι αφορά τη μετακίνησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου