Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Την Κυριακή διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό. 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου


Την Κυριακή διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό.7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μενεμένης & Γιαννιτσών Μοναστηρίου καλεί σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων ,συνταξιούχων ,ανέργων της περιοχής μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ,ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 
Στις 7 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.    

                                   ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
  
Την Κυριακή η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού 
προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 
Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια έξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. 
Κάθε μέτρο κάθε κίνηση της κυβέρνησης υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό. 
Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με όρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. 
Η απόφαση των πολιτικών υπαλλήλων του κεφαλαίου για βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, στα καπιταλιστικά παράσιτα να μας βρει για μια ακόμα φορά στους δρόμους. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους , 
την Κυριακή 11.11.12 το απόγευμα σε μαζική διαδήλωση . Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί. 



                        ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ. 

Η Γραµµατεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα σωµατεία και όλους τους αυτοαπασχολούµενους, σε µαζική διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του βάρβαρου – αντιλαϊκού προϋπολογισµού. 
Η τρικοµµατική κυβέρνηση µε την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισµού συµπληρώνει τα νέα µέτρα και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωµάτων εκατοµµυρίων εργαζόµενων, αυτοαπασχολούµενων, συνταξιούχων και ανέργων. 
Με τις άγριες περικοπές σε µισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόµατα, 
παροχές υγείας και πρόνοιας και την αύξηση τη φορολογίας που επιβάλουν 
µέσω του κρατικού προϋπολογισµού, προσφέρουν στα µονοπώλια διέξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόµα περισσότερο την τιµή της εργατικής δύναµης και αφαιρώντας εισόδηµα από τους αυτοαπασχολούµενους επαγγελµατίες – βιοτέχνες – µικρούς έµπορους. 
Όλα τα µέτρα της κυβέρνησης υπηρετούν έναν και µόνο σκοπό. 
Την ανάκαµψη της κερδοφορίας των µονοπωλιακών οµίλων, µέσα από την εξαθλίωση των εργαζοµένων και τη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούµενων . 
Η βίαιη ανακατανοµή του πλούτου, µέσω του κρατικού προϋπολογισµού, σε βάρος των λαϊκών στρωµάτων και προς όφελος των βιοµηχάνων, των τραπεζιτών των εφοπλιστών και των µεγαλεµπόρων δεν πρέπει να µείνει αναπάντητη. Απέναντι στο αντιλαϊκό µέτωπο κυβέρνησης – µονοπωλίων,
να αντιτάξουµε τη λαϊκή συµµαχία και την αγωνιστική δράση µαζί µε τους εργαζόµενους για την ανατροπή της πολιτικής που µας εξοντώνει . 
ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ. 



                                ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ 

Την Κυριακή η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό. 
'Eναν προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό που έρχεται να ολοκληρώσει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. 
Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού η κυβέρνηση στέλνει τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η πληρωμή των καπιταλιστών δανειστών. 
Οι δαπάνες για την παιδεία γίνονται καπνός, περικόπτονται επιπλέον 132 εκατ. ευρώ και παράλληλα επιταχύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. 
Ο προϋπολογισμός προβλέπει τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ 
που δεν ανταποκρίνονται στα “κριτήρια” και τις “ανάγκες” της αγοράς. 
Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των συμβασιούχων καθηγητών 
στο όνομα του “εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους” βάζει ταφόπλακα στην λειτουργία των ΤΕΙ. 
Χιλιάδες σπουδαστές δεν θα έχουν καθηγητές, εργαστήρια δεν θα έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν,οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν. 
Με όχημα την “εξοικονόμηση πόρων” γκρεμίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στα δωρεάν συγγράμματα. 
Το κονδύλι για τα συγγράμματα συρρικνώνεται ενώ η κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων ξεκινά φέτος από το σχολείο. 
Τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών και θα πληρώνονται αν δεν επιστραφούν στο τέλος του έτους! 
Μετά τα σχολικά βιβλία έρχεται και η σειρά των συγγραμμάτων. 
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ενώσουν για άλλη μια φορά τη φωνή τους με τους εργαζόμενους ενάντια στον αντιλαϊκό προύπολογισμό και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή 11 Νοέμβρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου